LOTR utställningen

Imponerande kan man helt klart säga att det var. Tyvärr fick man inte ta bilder inuti uställningen.. man fick inte ens sketcha! Tog ett par bilder utanför:


    

Det var allt från miniatyrer till full storlek av lite av allt möjligt inuti utställningen. De hade alla ringarna med Saurons ring i ett speciellt rum. Ett Cavetroll i full storlek.. hmm.. vad kan han ha varit.. 5-6 meter lång? Massor av kläder; från Frodo till Saurons rustning. Svärd, sköldar, papper, Uruk Hai, orker… med mera med mera.
Både Jennifer och jag var lite besvikna på hur dåligt ljus det var då det var svårt att se detaljer i kläder och i alla vapen och grejer.

Det som slog mig var hur många runt omkring oss som pratade som om det var riktig historia och till vilken detalj WETA gick till för att få allt att se riktigt ut. Fantastiskt hantverke, helt klart. Alla vapen och rustningar var gjorda av metall och läder med fjädrar och så för dekorationer. Inget plast, inget fusk.

Uställningen ska nu i Januari börjas skickas ut runt omkring världen och om den kommer till en stad nära dig, kan jag inte göra något annat än att rekommendera att ni går och ser det.


Leave a Reply