Funderingar om politik

Härligt gäng vi har fått!
Hur kan man tycka att man kan välja bland de lagar och regler som gäller i samhället för att plocka ut de delar som man gillar och skita i de som man inte tycker passa en? TV licens, vem vill betala det? Men det är bara att suga i sig tills den har avskaffats. Svart arbetskraft? Vem vill betala 150 kronor för varje utbetald 50 lapp? Men det är det samhälle vi har valt att leva i.
Man blir lätt kallsvettig när vi nu har ett gäng elitistiska tyckare som tittar ner på folket och pekar ut “fuskarna”, dvs arbetslösa, sjukskrivna och skattesmitare. Kanske inte skattesmitarna för det är väl det som ska införas nu under denna fyraårsperiod, skattefrihet för höginkomsttagare?!
Att som första åtgärd försämra för arbetslösa genom lägre ersättning, kortare ersättningsperiod och högre a-kasseavgifter som inte längre kommer att kunna dras av i deklarationen, istället för det logiska att första se till att det finns jobb och sedan göra dessa förändringar. Men det kanske inte går att finansiera de rikas skattesänkningar då?

En annan aspekt i det hela, hur många ur mediaeliten använder sig inte av svart städhjälp? Inte vet jag, en tanke bara…


Leave a Reply