Är inte det här konstigt?

Lars Danielsson, statssekreterare, får hala upp lädret när han går på restaurang med sin chef, Göran Persson. Notor som slutar på mer än tusen kronor per person. (Läs i DN) Allt givetvis på skattebetalarnas bekostnad. Men om jag som företagare ska representera mitt företag och bjuda mina kunder på middag säger Skatteverket följande:

Du får göra avdrag för kostnader för lunch, middag eller supe´ i samband med representation med högst 90 kronor per person och tillfälle. Är du inte skattskyldig till moms får du göra avdrag med högst 112,50 kronor. Kostnader för vin och sprit får ingå i beloppet. Även om det gäller representation vid jubileum eller med utomnordiska gäster får man inte göra högre avdrag. (Läs mer här)

Så hur kan det vara så att de ska kunna smörja kråset på andras bekostnad. Jag kan väl känna att jag har högre tolerans om man tex bjuder statsmän från andra länder men när man sitter och groggar med kompisarna?
Trist men inte förvånande.


One Response to “Är inte det här konstigt?”

  • Fredrik Says:

    ugh.. ännu en gång blir man bara besviken när man läser om sina så kallade ledare. Det var länge sedan man slog upp en tidning eller kallade fram cnn.com och blev stolt över vad de valda ledarna gör för något. Det trista, som jag tycker, är att det spelar ingen roll vilket land de är från. Det är väl som de säger: Power corrupts.. absolute power corrupts absolutly.

Leave a Reply